Hygienici si posvítili na letní tábory v kraji. Dali pokuty za dva tisíce korun

3. srpen 2017

Hygienici v Libereckém kraji zkontrolovali během července dvaašedesát táborů. Kromě toho i několik dalších akcí, kde pobývaly nebo se stravovaly děti.

Podle mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzany Balašové udělili čtyři pokuty celkem za 2 000 korun. Loni v průběhu letních prázdnin dostali provozovatelé táborů dvanáct pokut a zaplatili bezmála 13 tisíc korun.

Letošní letní tábornická sezóna na Liberecku je poměrně klidná. Do poloviny prázdnin nahlásili organizátoři 159 táborů s 234 turnusy. Vystřídat by se na nich mělo dohromady téměř čtrnáct tisíc dětí.

Z táborů zatím nejsou hlášené hromadné zdravotní problémy. Děti by ale měly být opatrné při procházkách v přírodě. Na některých místech v Libereckém kraji je totiž letos více klíšťat.

Táborníky můžeme potkat například v Českém ráji, v okolí Hrubé Skály, Vyskře nebo Rakous. Oblíbené jsou i Jizerské hory. Tábory se konají v okolí středisek, jako jsou Bedřichov, Kořenov, Janov nad Nisou nebo Horní Maxov. Na Českolipsku můžeme tábory najít poblíž míst, kde se dá koupat, například u Sloupu v Čechách nebo u Hamru na Jezeře.

autor: Eva Malá
Spustit audio