Husté sněžení komplikovalo dopravu. V noci mohou silnice v Čechách namrzat

17. únor 2016

Husté sněžení komplikovalo provoz na silnicích. Policisté v souvislosti s počasím řešili několik hromadných nehod, například na dálnici D7 u Středokluk. Opatrní ale musí být řidiči i večer a v noci, kdy se téměř na celém území Čech může tvořit náledí.

Podle ČHMÚ se náledí bude vytvářet v místech, kde se vyjasní a mokré povrchy nestihnou vyschnout.

Nejvyšší pravděpodobnost jeho tvorby je v nížinách, kde bude během odpoledne sněhová pokrývka odtávat a v noci by pak mělo mrznout.

Výstraha byla vydána pro Prahu a kraje Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Královéhradecký, Liberecký, Ústecký a Vysočinu. Platí od dnešních 19 hodin do zítřejších 9 hodin ráno.

Silničáři varují před sníženou viditelností a kluzkými silnicemi.

Během dne dopravu komplikovalo sněžení. Velké problémy byly na Pražském okruhu, kde havarovalo několik aut ve směru od dálnice D1 na letiště u exitu Chrášťany.

Kvůli nehodě tří kamionů a dvou osobních aut se tvořily dlouhé kolony také na dálnici D7 u Středokluk ve směru na Prahu.

 

cestující linky 180 dnes museli přiložit ruku k dílu aneb sněhová kalamita v Řepích 17.2.2016 ...

Zveřejnil(a) Jak se žije v Řepích dne 17. únor 2016


Počasí zkomplikovalo dopravu také na Liberecku, kde během dopoledne napadlo až 10 centimetrů sněhu.

Deset aut se srazilo podle webu policie na zledovatělé silnici u Stružince na Semilsku, hromadná nehoda se obešla bez zranění. Čtyři auta se střetla na silnici 35 u Jeřmanic, tři v Košťálově na Semilsku a v ulici České mládeže v Liberci. Také při těchto nehodách nebyl nikdo zraněn.

Silnice od Tanvaldu k polskému hraničnímu přechodu v Harrachově zatím zůstává pro nákladní dopravu otevřená.

Sněhová nadílka v Liberci

Ve Vlašimi na Benešovsku už ráno naboural autobus do rodinného domu. Řidič zřejmě dostal na kluzké vozovce smyk a nezvládl řízení. Tři lidé utrpěli lehké zranění.

Snězení by odpoledne mělo podle meteorologů přecházet v déšť nebo smíšené srážky. Protože teploty během večera klesnou na většině území Čech pod nulu, hrozí tvorba náledí. Objevit se mohou i mlhy.

Výstraha před náledím

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, na východě území pak zataženo. Na většině území ale začne postupně pršet. Od rána zejména v Čechách se mohou objevit mlhy. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, na Moravě a ve Slezsku 7 až 11 °C, na východě až 13 °C.

V pátek bude převážně oblačno. Ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku se občas objeví déšť nebo déšť se sněhem, ojediněle i vydatnější. K večeru by pak mělo oblačnosti i srážek ubývat. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C.

Sněhová nadílka v Liberci
autoři: hau , mta , ako , Kristýna Prošková
Spustit audio