Hroššo předvedl brankářský úlet, přesto nakonec Slovan ve šlágru zdolal Teplice

11. květen 2014

Na fotbalovém stadionu U Nisy je znovu veselo. Domácí hráči Slovanu Liberec v sobotu zvítězili nad Teplicemi v přímém souboji o klíčovou čtvrtou příčku 2:1, a v tabulce Gambrinus ligy se tak dvě kola před koncem soutěže dostávají o dva body právě před svého sobotního soupeře. V tuto chvíli tedy mají do evropských pohárů nakročeno lépe Liberečtí, přestože se v utkání museli vzpamatovávat z jednoho hodně nešťastného momentu.

Běžela 43. minuta utkání, liberecký gólman Lukáš Hroššo šel do skluzu, aby si pohlídal zdánlivě jednoduchý balon nakopnutý jedním z protihráčů. Jenže slovenskému brankáři k šoku domácích příznivců míč vypadl z rukavic a dostal se k teplickému záložníkovi Litsingimu. Ten trefil opuštěnou bránu a jedním z nejjednodušších gólů své kariéry vyrovnal na 1:1.

„Bylo to mojí chybou a nekoncentrovaností, už jsem myslel dopředu. Chytil jsem přihrávku,sklouznul jsem se, ale míč mi vypadl,“ sypal si po utkání popel na hlavu Lukáš Hroššo.

Jeho tým měl přitom do té doby jednoznačně více ze hry, lacině inkasovaná branka byla proto pořádnou ránou do psychiky domácích fotbalistů.

„Každý mě povzbuzoval, kluci říkali, ať dám hlavu nahoru, že to musím dochytat do vítězného konce. To se mi podařilo, ale děkuji klukům za super výkon i fanouškům za to, že mě povzbudili, toho si vážím,“ mohl se nakonec Hroššo radovat, protože už v zápase další míč za svá záda nepustil.

Čtěte také

Naopak jeho spoluhráč Dzon Delarge ve druhé půli vstřelil vítěznou branku. K nešťastnému momentu se proto mohli Liberečtí vracet s úsměvem.

„Tak je to rarita, stane se to jednou za čas. Ale Hrošák (Hroššo) nám zase pomohl se spoustou dlouhých balonů do vápna a fantasticky vybíhal. Ta chyba se prostě stane,“ vykládal střelec první branky David Pavelka, který se ale po vítězství v důležitém utkání o čtvrté místo ještě zdaleka nevidí v předkole Evropské ligy.

Bojovník Vavruška

„Ještě jsou dva velké kroky, já myslím, že to bude ještě hrozně těžké. Spousta lidí nás po zápase se Znojmem odepsala, takže tohle je pro nás trochu zadostiučinění. Myslím, že teď pojedeme na Duklu v trochu lepším rozpoložení,“ připomíná mladý záložník týden starou prohru se Znojmem i to, že Slovan čekají ještě dvě soutěžní kola.

Po sobotní výhře se na ně o dost více těší i liberecký trenér David Vavruška. „Jsem moc rád, že pro nás sezona ještě neskončila a že máme o co bojovat. Je o co hrát, a já se na ta závěrečná kola moc těším. Uvidíme, co bude dál.“

Co bude dál? Co třeba předkolo Evropské ligy? Zraněními sužovaný tým se teď k němu přiblížil, ještě je ale rozhodně třeba tvrdě bojovat.

„Já se nepustím, já budu bojovat do poslední chvíle. A pokud to přenesu na mužstvo, tak budu jenom rád. Mě zlomíte až ve chvíli, kdy mi řeknete, že je konec a že to nevyšlo. A když jsem dneska viděl kluky, tak doufám, že do toho půjdou se mnou,“ dodává odhodlaně liberecký kouč David Vavruška.

autor: David Nyč
Spustit audio