Hřibový pekáček podle Haliny Pawlowské
Oblíbená spisovatelka a moderátorka byla jedním z hostů rozhlasové roadshow Rozhlas jede za vámi. Kromě zábavných historek prozradila i recept na úchvatné jídlo z hub.
- Houby, nejlépe hříbky
- Olej
- Máslo
- Kmín
- Sůl
- Pepř
- Grilovací koření
- 2 kelímky vysokoprocentní smetany ke šlehání
Postup
Hříbky pokrájíme na čtvrtiny. Do pekáčku dáme trochu oleje a másla a poklademe nakrájenými houbami.
Houby osolíme, opepříme a okmínujeme, kdo má rád, přidá i grilovací koření.
Takto připravené pečlivě zalijeme smetanou a dáme péct do trouby na 250 °C. Za hodinu je hotovo a je to úchvatné. Dobrou chuť!
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.