Hřibový pekáček podle Haliny Pawlowské

Oblíbená spisovatelka a moderátorka byla jedním z hostů rozhlasové roadshow Rozhlas jede za vámi. Kromě zábavných historek prozradila i recept na úchvatné jídlo z hub.

Najít pěkné hřiby vždy potěší
Ingredience
  • Houby, nejlépe hříbky
  • Olej
  • Máslo
  • Kmín
  • Sůl
  • Pepř
  • Grilovací koření
  • 2 kelímky vysokoprocentní smetany ke šlehání

Postup

Hříbky pokrájíme na čtvrtiny. Do pekáčku dáme trochu oleje a másla a poklademe nakrájenými houbami.

Houby osolíme, opepříme a okmínujeme, kdo má rád, přidá i grilovací koření.

Takto připravené pečlivě zalijeme smetanou a dáme péct do trouby na 250 °C. Za hodinu je hotovo a je to úchvatné. Dobrou chuť!

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.