Hráči Liberce před zápasem proti Soluni překonali virovou epidemii. Hrozba odchodu kouče stále trvá

28. září 2016

Fotbalisté Liberce za sebou mají neveselé období. Prodělali virové onemocnění a krajský hygienik dokonce na mužstvo uvalil karanténu. Tyhle obtíže nakonec hráči Slovanu překonali, když zůstalo jen u odloženého zápasu domácí soutěže s Karvinou. Čtvrteční utkání Evropské ligy se Soluní už Severočeši odehrají. Jen se teď jejich fanoušci obávají, aby nešlo o libereckou derniéru trenéra Jindřicha Trpišovského, o kterého stojí Sparta.

U Nisy už se teď každý obejde bez roušky i živočišného uhlí. S virovým onemocněním si tu nakonec poradili, ale jen co se tým vrátil z karantény zpátky na stadion, potýká se hlavně liberecké vedení s jiným problémem, na který bude možná obtížněji hledat lék.

„Můžu potvrdit, že nás Sparta kontaktovala se žádostí o vstup do jednání o trenérovi Trpišovském. Tuto žádost rozhodně budeme respektovat, ale nedoufám si odhadnout, jak to dopadne,“ neodtajní sportovní manažer Slovanu Jan Nezmar nic zásadního z námluv Sparty s Jindřichem Trpišovským.

Podle spekulací se oblíbený trenér odchodu nebrání, jenže pod Ještědem má platnou smlouvu a její rozvázání by Pražany rozhodně vyšlo draho.

Přesto se někteří liberečtí fanoušci, alespoň podle názorů na fanouškovském fóru, pomalu a velmi těžko smiřují se ztrátou Trpišovského. Jestli se jedná o přehnanou hysterii, nebo oprávněné nářky se uvidí až po zítřejším zápase se Soluní.

Ten Slovan určitě neabsolvuje v ideální kondici, protože do utkání nastoupí jen pár dní po období karantény, kdy se ani vrátný s trávníkářem nemohli u Nisy cítit úplně bezpečně.

„Šířilo se to i mezi lidmi, kteří na Slovanu pracují nebo jsou v širším realizačním týmu. Asi jen pět lidí bylo úplně bez problémů. Teď se budeme snažit dát mužstvo do takového stavu, abychom byli schopni do toho zápasu nastoupit v takové podobě, aby ten zápas za něco stal. I tak je ale jasné, že poslední dny zápas ovlivní,“ dodává Nezmar.

autoři: David Nyč , jkn
Spustit audio