Hovězí guláš s šiškami

Zkuste dát bramborovému těstu jiný tvar než klasické knedlíky.

Ingredience
  • 500-600 g masa – hovězí kližka ideálně
  • 250 g cibule a 1 cibule na ozdobu
  • 1 lžíce oleje
  • tuk pod maso
  • sůl, pepř, mletá paprika sladká a špetka pálivé, majoránka
  • vývar, případně worcester

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky, lehce opepříme, kápneme oleje, promísíme a v chladu necháme přes noc odležet.
  2. V kastrolu na tuku osmahneme nakrájenou cibuli. Vedle na pánvi na tuku opečeme připravené maso ze všech stran a přemístíme na cibulový základ, poprášíme mletou paprikou, osolíme, přidáme rozemnutou majoránku, krátce opečeme a pak podlijeme ideálně vývarem.
  3. Dusíme asi hodinu a půl, kontrolujeme tekutinu. Pokud šťáva vychází řídká, připravíme vedle trochu jíšky a zahustíme. V závěru můžeme chuť doladit trochou worcesteru.
  4. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo šiškami a na talíři dozdobíme syrovou na kolečka nakrájenou cibulí.

Související