Hospodaření v liberecké nemocnici se kontrolovat nebude

4. červenec 2011

Hospodaření liberecké nemocnice se kontrolovat nebude. Liberecký kraj tak odpověděl na petici zaměstnanců, kteří prověrku požadovali. Reagovali tak na tvrzení bývalé ekonomické ředitelky nemocnice Danky Kaššovicové, podle které nové vedení instituce udělalo řadu chyb a obchází zákony. Dění kolem liberecké nemocnice sleduje reportérka Eva Malá.

Liberecký kraj se měl v pondělí vyslovit, jestli vyhoví tvůrcům i podepsaným pod peticí a vyšle do nemocnice kontrolu. Z jednání vyplynulo, že kontrola není potřeba, protože kontrolní úřad kraje má přes dozorčí radu možnost si všechny potřebné dokumenty opatřit a zkontrolovat.

Podle generálního ředitele Zdeňka Konráda současné problémy způsobila především špatná komunikace mezi vedením a zaměstnanci nemocnice. Bývalá ekonomická ředitelka však před zastupiteli města poznamenala, že by nemocnici mohly v blízké budoucnosti potkat velké ekonomické problémy, které jsou spojené s čerpáním úvěru na kardiocentrum.

Zakázku za zhruba 60 miliónů prověřuje Policie České republiky, podle tiskového mluvčí Lukáše Gibiece, nemocnice zatím žádný verdikt nedostala.

autor: Eva Malá
Spustit audio