Hokejový útočník Martin Bakoš bere angažmá u Tygrů jako krok vpřed

18. září 2014

Hokejisté Liberce hned po dvou odehraných ligových kolech posílili kádr. V týdnu rozšířil útočné řady Slovák Martin Bakoš, který už v úterý zasáhl do vítězného duelu s Hradcem Králové. K Bílým Tygrům přišel Bakoš ze Slovanu Bratislava a na severu Čech podepsal roční kontrakt.

„Kontakt s Libercem jsem měl už před dvěma týdny, pak vše trochu utichlo. Nakonec se ale vše seběhlo tak rychle, že jsem naskočil do auta, prošel lékařskými prohlídkami a šel rovnou do zápasu,“ popisuje Martin Bakoš.

Přestože po svém náhlém příchodu a bez jakékoli adaptace zasáhl hned do zápasu s královéhradeckým Mountfieldem, dostal na ledě v podstatě okamžitě poměrně velký prostor. A právě proto zamířil do české extraligy.

„Slovan opět nakoupil hráče a prostor jsem prostě nedostal. Proto je angažmá v Liberci posunem vpřed. Budu mít více prostoru a budu více hrát,“ vysvětluje čtyřiadvacetiletý útočník a připomíná tak důležitost počtu minut strávených na ledě.

V Kontinentální lize by Bakoš nejspíš příliš vytěžovaným hráčem nebyl, a tak se vydal i díky doporučení bývalých hokejistů Bílých Tygrů právě do města pod Ještědem.

„Milan Bartovič i Venca Nedorost mi říkali, že nemám co řešit. Zázemí Liberce a věci okolo jsou prý velmi dobré a extraliga je kvalitní liga.“

„Hraju napravo, což se hodí na přesilovky. Pohybově nemám problém. Jsem i mladý, takže umím vybojovat nějaké puky. Myslím, že mám i silnou hry v rozích kluziště,“ osvětlil fanouškům své silné stránky čtyřiadvacetiletý forvard.

Rodák ze Spišské Nové Vsi zasáhl do prvního utkání za Bílé Tygry s číslem 20 na dresu. To ale nebude v dalších utkáních zdobit jeho záda. V tuto chvíli čeká na dres se svým oblíbeným číslem.

„Čekám na číslo 83. V Čechách máte Aleše Hemského, který má hůl taky napravo. Číslo mám po něm,“ dodává ještě Martin Bakoš, kdo je jeho hokejovým vzorem. A kdyby se v Liberci teď už bývalý hráč Slovanu Bratislava přiblížil kvalitám Aleše Hemského, asi by se nikdo z fanoušků nezlobil.

autoři: David Nyč , mau
Spustit audio