Hokejová divočina v pátek třináctého. Bílí Tygři porazili Mladou Boleslav 6:4

14. listopad 2015

Bílí Tygři Liberec v pátek potěšili oko hokejového diváka. V zápase s Mladou Boleslaví, který je často označován za derby, zvítězili 6:4, a potvrdili tak pozici extraligového lídra. Po osmnácti odehraných kolech kralují nejvyšší domácí soutěži s čtyřbodovým náskokem na druhou Plzeň.

Z pohledu diváka nechybělo zápasu snad nic - hity, šarvátky, střely, a především díky obrovským hrubkám hostů také góly. „Tohle je pro nás opravdu pátek třináctého. Nechci se vidět. To, co jsme předvedli v obranné práci, bylo žalostné. Liberec pořád jezdil nájezdy, dva na jednoho, furt měl nějaké dorážky. Dali šest gólů, a proto vyhráli,“ smutně konstatoval Rittich po zápase, ve kterém si snad ani na moment neoddychl.

A přestože si Rittich připsal několik dalších skvělých zákroků, jeho tým v páteční večer nepotvrdil to, s jakou vizitkou pod Ještěd dorazil - totiž, jako mužstvo s nejlepší defenzivou v lize, jako tým s nejméně inkasovanými góly.

Proto byli i domácí snad až překvapení, jak průchodná byla obrana soupeře. „Nevím, jestli jim to dneska nějak nešlo, ale třeba ve druhé třetině jsme snad třikrát jeli sami na bránu. S nimi jsou to ale vždycky těžké zápasy. Jenže pak udělali nějaké chyby, navíc si myslím, že jsme byli trpělivější,“ vysvětloval po zápase střelec jedné z libereckých branek Petr Jelínek.

Utkání s Mladou Boleslaví bylo pro fanoušky tou vůbec nejlepší pozvánkou na příští domácí extraligové duely. „Myslím, že tomu přispěly oba dva týmy, nikdo nechtěl couvat a držet výsledek 0:0. Pro diváky to byl fantastický zápas, byla tam spousta šancí. Ze strany Boleslavi bylo sympatické, že se tlačili do brány, mohli dát těch gólů klidně víc. Byla jenom otázka, jestli jako první propálíme gólmana my, nebo soupeř,“ dodává trenér Bílých Tygrů Filip Pešán.

autor: David Nyč
Spustit audio