Hokejisté Liberce porazili Hradec a osmou výhrou v řadě překonali klubový rekord

27. prosinec 2015

Hokejová extraliga nabídla souboj dvou nejlepších mužstev soutěže. Vedoucí Liberec porazil druhý Hradec Králové 5:4, a hráči po skvělém zápase mluvili o reklamě na hokej. Severočeši tak vedou soutěž už o 13 bodů. Osmé vítězství v řadě je pro ně navíc novým klubovým rekordem.

Bláznivý výsledek znamená pro Bílé Tygry ještě poklidnější Vánoce. Vždyť tahle parta znovu uspěla a mílovými kroky se v ligové tabulce vzdaluje soupeřům, kteří jen žasnou nad libereckou jízdou.

„Je hrozně těžké je udržet. Na hřišti jsou prostě všude a jedou jako tank. Sám nerozumím tomu, jak jim mohou v této části sezony nohy takhle fungovat,“ podivuje se královéhradecký obránce Peter Frühauf.

Dlouho se svým týmem pod Ještědem sahal po bodech. Jenže v závěru Liberečtí udeřili, a osmou po sobě jdoucí výhrou jasně demonstrují, že jsou momentálně prostě nejlepší. A tak vlastně sami souhlasí s Frühaufovými slovy.

„Pěkně nám to jezdí. Je to hlavně psychickou pohodou. Dovolíme si teď daleko víc, riskujeme, děláme kličky ve chvílích, kdy bychom to normálně neudělali,“ popisuje s úsměvem na tváři proměnu Bílých Tygrů včera tříbodový útočník Lukáš Krenželok.

A právě sebedůvěra i zdravé sebevědomí ze Severočechů přímo tryskají.

„Když se mě na to někdo ptá, odpovídám jednoduše. Ano, jsme první, ale všechna ta vítězství jsme si zasloužili. Hrajeme opravdu dobře a z našeho aktuálního umístění jsme opravdu nadšeni,“ dodává gólman suverénního extraligového lídra Ján Lašák.

autoři: Stanislav Zbyněk , David Nyč
Spustit audio