Hokejisté Liberce porazili Boleslav i napotřetí a od finále je dělí už jen jedna výhra

4. duben 2016

Hokejisté Liberce ve třetím pokračování semifinálové série vyhráli na ledě Mladé Boleslavi 3:0 a už jen jediný krok je dělí od historického postupu do finále hokejové Tipsport extraligy. Bílí Tygři o dnešním vítězství rozhodli v úvodu, kdy vstřelili dva góly a následně již vybudovaný náskok neztratili.

Série mezi Libercem s Boleslaví se po dvou zápasech, hraných na území Bílých Tygrů, přesunula na stadion Bruslařského klubu.

Mladé Boleslavi však ani výhoda domácího prostředí k vítěznému výsledku nepomohla, zejména pak kvůli nepovedenému úvodu dnešního duelu, který ovládl Liberec.

Jako první se mezi střelce už po 54 sekundách hry zapsal Michal Řepík. Tomu v útočné třetině domácích přenechal puk Michal Bulíř a Řepík následně tvrdou střelou pokořil brankáře Davida Ritticha.

Dnešní utkání bylo velmi vypjaté, což se začalo potvrzovat již v úvodním dějství, ve kterém rozhodčí rozdali celkem devět trestů.

Čtěte také

Díky tomu si oba týmy v první dvacetiminutovce vyzkoušely i dvojnásobné přesilovky. Gólový úspěch při hře pěti proti třem však zaznamenali pouze hosté poté, co v 9. minutě přesnou střelou z mezikruží na 2:0 zvyšoval Petr Vampola.

Nervozita a šarvátky byly na ledě k vidění i ve druhé třetině, z čehož plynuly další přesilové hry na obou stranách.

Byl to ale opět pouze Liberec, komu se podařilo využít výhody většího počtu hráčů v poli, když na 3:0 upravil stav utkání ve 31. minutě po dělovce od modré čáry Tomáš Mojžíš.

Na gól Mojžíše posléze již žádný z hráčů nenavázal, takže Liberec mohl začít slavit vítězství 3:0, které čistým kontem podpořil brankář Ján Lašák.

Poslední krok k postupu do finále může Liberec udělat už zítra, kdy je na programu čtvrtý duel.

Semifinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Řepík (Bulíř, Birner), 9. Vampola (Řepík), 31. Mojžíš (Radivojevič, Řepík). Rozhodčí: Hribik, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 13:12, navíc Urban, Lenc (oba M. Boleslav) oba 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

autor: jkn
Spustit audio