Hazard v Jablonci nad Nisou: Počet heren vzroste ze tří na jedenáct, rozhodli zastupitelé

11. březen 2016

Jablonečtí zastupitelé odhlasovali zvýšení počtu kasin ve městě. Počet míst, kde je možné provozovat hazardní hry, se zvýší – ze tří na jedenáct. Přes nesouhlas opozice s navýšením počtu heren ve městě zástupitelstvo návrh schválilo těsnou většinou.

„Nesouhlasili jsme s prolomením nulové tolerance a byla přijata nová vyhláška, která je jasně nekoncepční,“ říká Anna Strnadová, zakladatelka občanského sdružení Stop hazardu. „Už ale nezastáváme názor absolutní prohibice,“ dodává.

„Změna pro Jablonec trvala na tom, aby nulová tolerance hazardu v Jablonci zůstala v platnosti,“ říká Jakub Macek ze Změny pro Jablonec, který byl proti navýšení počtu kasin. „Dvě stanovená kritéria jsou subjektivní, tím pádem tam vzniknul prostor k úpravě,“ pokračuje Jakub Macek.

Podle primátora Jablonce nad Nisou Petra Beitla z ODS prohibice není efektivní, regulovaný hazard ano: „Kasino podniká za zavřenými dveřmi, žádná náhodná výprava do města na pivo neskončí v kasinu.“

Loni hazard v Jablonci přinesl do rozpočtu města 13 milionů korun. Pro letošní rok jsou předpokládané příjmy města z hazardu 5 milionů.

autor: sas
Spustit audio