Gólman Lašák zpátky mezi Tygry: „Jsem rád, že můžu být součástí mančaftu,“ říká

Starty v NHL, stříbro ve slovenském dresu z hokejového mistrovství světa 2000, titul s Libercem v uplynulém roce. Tím vším se může pochlubit gólman Bílých Tygrů Ján Lašák. Sedmatřicetiletý strážce liberecké svatyně ale dva měsíce v sestavě chyběl. Po zdravotních problémech se objevil na ledě proti Olomouci, kdy Severočeši oblékli zlatobílé dresy a připomněli si výhrou 3:2 zisk premiérového mistrovského titulu.

„Čekal jsem na to, až bude Janko v situaci, kdy bude moct do hry zasáhnout,“ uvedl liberecký trenér Filip Pešán. Ján Lašák svého kouče doplnil: „S Filipem jsme se bavili uprostřed týdne, ten zápas jsem chtěl odchytat i kvůli tomu, že jsem byl pomalu připravený a nebylo na co čekat.”

Nikdo ze sportovců nemá rád dlouhé pauzy a okamžiky, kdy se může jen dívat na své spoluhráče. Při dvouměsíční absenci je nutná i pomoc rodiny. „Hrozně mi pomáhal syn, je pro mě velká motivace,“ říká Lašák, kterému podle jeho slov hodně pomohli i lidé z týmu, včetně masérů. „Dává mi to velkou pokoru, jsem strašně rád, že mám tyto lidi kolem sebe a můžu být součástí tohoto mančaftu.“

Jenže o návratu nerozhodoval jen aktuální zdravotní stav. Ve výtečné formě se totiž představil další z libereckých gólmanů Roman Will. Jeho forma mohla tak trochu Jána Lašáka znepokojovat. Mezi tyčemi mu vyrostl zdatný konkurent. „Přiznám se, že kdybych neměl tak dobrou sezónu, bylo by to pro mě těžší. Ale už si nemám co dokazovat, nepasuji se do role učitele, to nechci,“ uvedl Lašák.

Slovenský brankář Ján Lašák má pomoci Liberci v boji o postup do play off

Roman Will přitom vychytal hned sedmkrát čisté konto. Spoluhráče v liberecké kabině tím pořádně namlsal. Ján Lašák to pocítil hned po svém návratu, kdy inkasoval dva góly. Nejbližší extraligový duel čeká Bílé Tygry v úterý v Hradci Králové. Doma se tým trenéra Filipa Pešána znovu představí v pátek 6. ledna proti Vítkovicím.

autor: ppe
Spustit audio