FOTO: Bílí Tygři na exhibici v Podještědí obuli kopačky

12. červen 2018

Rozstání v Podještědí rok co rok hostí oblíbenou fotbalovou exhibici, ve které nastupuje místní tým proti hokejistům Bílých Tygrů Liberec. Na loňské vítězství fotbalisté Rozstání nenavázali, letos nevstřelili hokejistům ani gól.

Před očekávaným soubojem proběhl na hřišti turnaj přípravek, ve kterém nastoupil i tým mladších hokejistů Bílých Tygrů Liberec. Postavili se proti nim hráči Slovanu Liberec, Sokolu Rozstání a dívčí fotbalové akademie. Mladí hokejisté předvedli statečný výkon a vybojovali třetí místo.

Exhibice v Rozstání je oblíbenou podívanou

Souboj mezi domácím Sokolem Rozstání a Bílými Tygry Liberec odstartoval v půl šesté. Před začátkem utkání proběhl slavností ceremoniál pro místního fotbalistu Romana Passiana, který odehrál poslední zápas kariéry.

Nastoupil i trenér Filip Pešán

Kapitánem Bílých Tygrů byl na trávníku Michal Bulíř. Na levé straně ofenzivy si zahrál trenér Filip Pešán, později do zápasu nastoupil taky trenér brankářů Martin Láska. Zálohu obsadila dvojice Petr Jelínek a Jan Plodek. V sestavě se objevily i posily pro příští sezónu Radan Lenc nebo Matěj Stříteský, do branky se postavil Marek Schwarz.

Hokejisté Bílých Tygrů měli Sokolu Rozstání co vracet, loni tady prohráli těsně 3:2 po penaltách. V úvodu byli aktivnější domácí, ale branku vstřelit nedokázali. Naopak hned první šanci využili Bílí Tygři, kdy po krásné přihrávce Jaroslava Vlacha střílel Filip Pešán a překonal Jana Výtiska, který působil několik let ve městě pod Ještědem a dnes nastoupil do branky Rozstání. To byla jediná branka prvního poločasu.

Druhý poločas byl už jasně v režii hostů z Liberce. Druhý gól přidal Dominik Lakatoš a na konečných 3:0 zvýšil Jaroslav Vlach.

Hokejisti rozdávali podpisy

Po skončení exhibičního zápasu proběhla autogramiáda Bílých Tygrů Liberec, která přilákala mnoho fanoušků. Své spoluhráče přijeli podpořit třeba i Marek Kvapil, Lukáš Krenželok nebo Jakub Valský. Na exhibici dorazilo i několik dalších hokejistů, kteří v Liberci působili v uplynulých letech. Například Tomáš Filippi, který se vrací do KHL nebo Radim Šimek, který už loni dostal šanci v zámoří. 

Autogramiáda po skončení exhibice potěšila všechny sportovní fanoušky
autor: Tomáš Hanzl

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka