Fotbalový trenér Vavruška odchází z Liberce do Teplic

30. květen 2015

Novým trenérem teplických fotbalistů se stal David Vavruška, který nečekaně končí v Liberci. Na Stínadlech nahradí od nové sezony Petra Radu, jenž se s vedením nedohodl na prodloužení smlouvy. Klub o Vavruškově příchodu informoval po dnešním duelu s Hradcem Králové.

„Nějak bych rozpitvával důvody, ale dostal jsem nabídku, kterou jsem zvažoval. Přišla mi zajímavá rozsahem práce, který se netýká jen koučování a vedení mužstva. Je tam širší záběr, možnost seberealizace v doplňování kádru a tak dále,“ okomentoval svůj odchod pro ČRo David Vavruška.

„Je z nové generace trenérů s touhou posouvat český fotbal někam jinam. Jeho charisma bude na klub určitě působit. V Liberci tým jednoznačně stmelil a měl tendenci stmelit i klub. Přichází s úkolem naučit tým na vítěznou mentalitu,“ řekl teplický sportovní ředitel Jan Skýpala.

Dvaačtyřicetiletý Vavruška po třech kolech jarní části sezony přešel od liberecké juniorky k A-týmu, který převzal po odvolaných Jiřím Kotrbovi a Josefu Csaplárovi. Se Slovanem se dokázal zachránit a navíc s ním ve středu vyhrál Pohár FAČR, což znamená účast ve 3. předkole Evropské ligy.

Vše tak nasvědčovalo tomu, že liberecké A-mužstvo povede i v další sezoně, jenže nakonec překvapivě míří do Teplic, které se nedohodly na pokračování spolupráce s Petrem Radou.

Půjde o třetí Vavruškovo ligové angažmá, v letech 2011 a 2012 vedl Příbram a vloni na jaře ještě krátce liberecký A-tým.

autoři: dak , David Nyč | zdroj: ČTK
Spustit audio