Fotbalový Liberec povedou Kotrba s Csaplárem

17. prosinec 2014

Vedení Libereckého Slovanu dnes jmenovalo nové trenéry. V jarních bojích povedou Severočechy v boji o záchranu v nejvyšší fotbalové soutěži Jiří Kotrva a Josef Csaplár. Trenérský tandem nahradil Samuela Slováka.

Oba trenéři společně trénovali prvoligové mužstvo už během angažmá v Příbrami.

„Už jsme spolupracovali, v tom vidím obrovskou přednost našeho spojení,“ považuje Kotrba předešlou spolupráci za výhodu.

„V téhle fázi mám poslední slovo já. V budoucnu se může vše prohodit, ale nemá cenu o tom nyní mluvit,“ poodhalil Kotrba role v trenérském tandemu.

Csaplár se na lavičku Slovanu vrací po jedenácti letech. V letech 2001 – 2003 trénoval severočeský klub s Ladislavem Škorpilem a v sezoně 2001/2002 pomohl získat historicky první liberecký titul. Trénoval i pražskou Slavii, Příbram nebo Viktorii Žižkov. Působil také u mládežnických reprezentací.

Šestapadesátiletý Jiří Kotrba trénuje ligové kluby od roku 1989 a Liberec je jeho desátým působištěm. Největším úspěchem rodáka z Písku je titul se Spartou v sezoně 2002/2003. Krátkou dobu v roce 2008 trénoval reprezentační jednadvacítku.

Trenérský tandem střídá na lavičce Slovanu Samuela Slováka, který u severočeského týmu vydržel pouze půl sezony. Po podzimu je Slovan Liberec na sestupové patnácté příčce, z 16 zápasů dokázal zvítězit pouze dvakrát.

autoři: mau , vman
Spustit audio