Fotbalisty Liberce čeká duel s konkurentem v boji o čtvrtou příčku, k Nise zavítají Teplice

9. květen 2014

V jarní části sezony se jim i vinou několika zranění rozhodně nedaří podle představ, přesto si ještě můžou fotbalisté Liberce zajistit pro příští rok účast v evropských pohárech. V dostizích o postupovou čtvrtou ligovou příčku Slovan ztrácí na Teplice jediný bod, a tak můžeme právě sobotní vzájemný duel obou mužstev označit za klíčový. V liberecké kabině ovšem s podobným tvrzením příliš nepochodíme.

„Klíčové utkání to není, pro nás teď budou klíčové všechny tři zápasy. A stejně tak i pro Teplice. Tenhle zápas může napovědět, ale ne rozhodnout.“

„My na to takhle nekoukáme. Chceme ten zápas zvládnout už jen proto, že se nám poslední dva zápasy výsledkově vůbec nepodařily,“ namítají obránci Jiří Fleišman a Jan Rajnoch, který připomíná rozdílnou formu obou celků.

Zatímco Teplice připravily minulý víkend první ligovou prohru suverénní Spartě, Slovan podlehl zachraňujícímu se Znojmu jednoznačně 1:4.

„Teplice porazily Spartu, my jsme špatně prohráli ve Znojmě. Jsem na to zvědavý, máme sice hodně zraněných a lepíme kádr dohromady, ale dáme do toho všechno, víc než 100%. Budeme věřit, že to dobře dopadne,“ říká Jan Rajnoch.

Slovan má co napravovat

Teplice, nebo Liberec, jedno z mužstev bude v příštím ročníku profitovat z výsledků Sparty s Plzní. První s druhým týmem ligové tabulky se totiž střetne také ve finále domácího poháru, a tak má cestu do Evropy vymetenou také čtvrtý tým Gambrinus ligy.

„Každý by čekal, že na to zareagujeme tak, že na hřišti ve Znojmě necháme všechno, ale tak to nebylo. Takže teď máme co napravovat,“ dodává Jan Rajnoch, a návrh, jak zastavit Teplické v cestě za konečným čtvrtým místem, ještě přihazuje jeho spoluhráč Jiří Fleišman.

„Určitě je musíme presovat od jejich obrany, kde jsou zranitelní. A nemůžeme je pouštět je do rychlých brejků, protože na to mají typologické hráče včetně dvou Afričanů. A ještě bude důležité pokrýt ve středu hřiště Ljevakoviče.“

autor: David Nyč
Spustit audio