Fotbalisté Liberce prohráli se Spartou 0:1, čeká je zápas s Jabloncem

8. květen 2017

Třikrát po sobě se fotbalisté Liberce radovali z vítězství, teď ale tahle úspěšná ligová série skončila. V Praze prohrál Slovan ve 27. kole se Spartou 0:1. Utkání ale bylo po většinu času vyrovnané. Rozhodl Lafatův gól.

Fotbalisté Sparty porazili Liberec 1:0. O výhře Pražanů rozhodl v 54. minutě jejich kapitán David Lafata. Letenský celek si díky němu tři kola před koncem soutěže upevnil třetí místo v tabulce s náskokem sedmi bodů před Mladou Boleslaví. Liberec na Spartě nijak nepropadl, žádné body si ale neodvezl.

„Pro mě zklamání, protože si myslím, že jsme nepředvedli úplně špatnej výkon. Ale to bylo takový trošku dorostenecký, hodně běhání… ale to finále, kde se rozhoduje, tak jsme prostě neřešili dobře ty situace,“ okomentoval zápas trenér Slovanu Jindřich Trpišovský. Ofenziva hostujícího týmu totiž končila před pokutovým územím, anebo hráči nebyli tak důrazní a přesní. Liberec už ale může být pro konec ligy v relattivním klidu. Ligu po všech problémech v sezóně neopustí.

„My jsme ten nejprimárnější úkol, který jsme měli, splnili. Prostě po tý zimní přestávce jsme byli bod od sestupu a čtyři kola před koncem jsme se zachránili. Chceme být co nejvýš v tý tabulce,“ rád by se trenér Jindřich Trpišovský dostal, od které Slovan dělí jen jeden bod. Dva potom ztrácí na rivala z Jablonce, proti kterému hraje v dalším kole.

autor: Mirko Vasič
Spustit audio