Fotbalisté Liberce jdou na Larnaku bez trenéra. Jsme tým a zvládneme to bez něj, zní z kabiny

25. srpen 2016

Do cíle se dnes bude modrobílá loď plavit bez hlavního kormidelníka. Řeč je o fotbalistech Liberce, které čeká odveta 4. předkola Evropské ligy s kyperskou Larnakou. V prvním zápase Slovan zvítězil na půdě soupeře 1:0, jenže také přišel o svého trenéra. Kouč Jindřich Trpišovský se během úvodního duelu účastnil hromadné strkanice, byl vykázán na tribunu a mezi diváky stráví i celé dnešní utkání.

Na včerejším tréninku ještě Jindřich Trpišovský pořádně nahlas dirigoval své svěřence, během zápasu ale k hráčům jeho křik s návaly příkazů zcela jistě nedolehne. Tou dobou bude sedět a nejspíš trnout na tribuně, i proto, že nakonec u Nisy svěří osud zápasu do rukou prozřetelnosti bez jakýchkoli fíglů.

„Původně jsme uvažovali, že bude v roli maskota u lavičky, ale nešel mu nácvik poločasové choreografie, tak jsme od toho museli upustit. Ne, teď vážně. My jsme připraveni na jakýkoli vývoj zápasu, neměl by v tom být problém,“ věří asistent hlavního kouče Jaroslav Köstl.

Ten se zúčastnil už předzápasové tiskové konference, a zodpovědnost i trenérské pravomoci se v jeho případě ještě zvýší s úvodním hvizdem duelu. Záložník Severočechů Zdeněk Folprecht ale z absence Trpišovského nedělá tragédii.

„Ještě jsem to v životě nezažil, tak jsem na to zvědav. Doufám, že nás to moc neovlivní. Stejně je s námi trenér před zápasem v kabině, a když nás pustí na hřiště, tak je to jen a jen na nás. Snad to nebude žádný velký zádrhel,“ tvrdí Folprecht.

Snad tedy s vykázáním hlavního trenéra na tribunu neopustí Slovan kouzlo kvalifikačních zápasů Evropské ligy, protože právě pod vedením Jindřicha Trpišovského má mužstvo v posledních dvou letech v předkolech prestižní soutěže skvostnou bilanci sedmi zápasů a sedmi výher.

„Já osobně lehkou nervozitu cítím, ale nervozita je výsada vítězů. Pokud byste ji necítili, tak je něco špatně. Jsme připraveni a nachystáni. Víme, že nás čeká mimořádné utkání.

Říká Jaroslav Köstl před závěrečným bojem o postup do základní skupiny Evropské ligy, který začne na stadionu U Nisy v 19 hodin.

autoři: Stanislav Zbyněk , David Nyč
Spustit audio