Fotbalisté Jablonce sní o titulu. Jsme silnější než vloni, věří kapitán Hübschman

25. červenec 2015

Po Plzni a Spartě vstoupí do fotbalové Synot ligy také třetí největší adept mistrovského titulu - Jablonec. Severočeši během přestávky získali několik posil a přišli jen o záložníka Kopice. Útok na úspěšnou sezonu zahájí v Příbrami.

„Vidím větší sílu, než byla vloni. Spoustu postů máme zdvojených a myslím, že kvalita týmu se zlepšila,“ soudí kapitán Jablonce Tomáš Hübschman.

Do kabiny k němu přibyli například útočníci Wágner s Teclem, záložník Trávník nebo obránce Karavajev, zatímco jediným výrazným oslabením je přestup záložníka Jana Kopice.

„Je to kvalitní hráč, ale spíš jsme potřebovali posílit útok. I přesto, že jsme ztratili Honzu Kopice, si myslím, že pro nás bude jednodušší nahradit jeho na straně, než být bez útočníka nebo hrát s jedním útočníkem. V záloze je konkurence dobrá, zas takový problém tam nebyl,“ přemýšlí zkušený záložník.

Ještě v předminulé sezoně skončil Jablonec v Synot lize jedenáctý, pak přišla první ze tří vln posil, ve které byl i trenér Jaroslav Šilhavý, a ambice Severočechů šly strmě vzhůru. V uplynulém ročníku nejvyšší soutěže už skončili třetí osm bodů za vítěznou Plzní.

Zvedlo se i sebevědomí Jabloneckých, dokazuje to odpověď kouče Šilhavého na dotaz, jestli už jeho tým stáhnul manko na Spartu a Plzeň a bude s nimi hrát o titul. „Hráli jsme o něj i v této sezoně. Závěr jsme prohospodařili, ale nevím, jaké manko. Začínáme všichni od nuly.“

„Plzeň je silná, Sparta taky. Oba týmy jsou stále za favority číslo 1, ale my se boje o čelní příčky nevzdáváme,“ burcuje Jaroslav Šilhavý. Poprvé v nové sezoně to bude moct Jablonec ukázat od 17 hodin v Příbrami.

 

V létě jsme tvrdě makali. Nyní je čas formu prodat! #fkjablonec #synotliga #vprvnilinii

Posted by FK Jablonec on 24. červenec 2015
autoři: jsu , vman
Spustit audio