Fotbalisté Jablonce přehráli Mladou Boleslav a znovu odskočili svým pronásledovatelům

9. listopad 2014

Na nějaké hodnocení je stále ještě hodně brzy, už teď se dá ale říci, že jablonečtí fotbalisté zažívají úspěšnou podzimní část v Synot lize. Zase o něco pravdivější je tohle tvrzení po včerejším utkání, ve kterém tým trenéra Šilhavého porazil v tabulce pátou Mladou Boleslav 1:0, a ještě zvýraznil rozdíl mezi vedoucí trojicí a zbytkem soutěže.

Jabloneckým soupeřům se daří, pravidelně sbírají body a stále drží krok s největšími favority na mistrovský titul. Naposledy odnesla jabloneckou pohodu Mladá Boleslav, která herně nijak nepropadla, kvůli trefě Ruslana Mingazova z 53. minuty ale odjížděli její hráči ze severu Čech s prázdnou.

„Je to nejtěsnější možný výsledek, ale je to za tři body, takže to bereme,“ říkal po zápase stručně, ale z jabloneckého pohledu jistě výstižně záložník Jan Kopic. Ten má za sebou povedenou fotbalovou šichtu, na trávníku patřil k těm nejaktivnějším a mladoboleslavské defenzivě pořádně zatápěl. Po závěrečném hvizdu proto mohl mezi novináři jako první hodnotit právě skončené utkání.

„Musím říct, že Boleslav hrála zezačátku hodně dobře. Čekali na naše chyby, chodili do brejků a měli z toho pár nebezpečných protiútoků. Naštěstí jsme to přežili, a naopak my jsme pak měli čtyři, možná pět gólových šancí. Proměnili jsme jenom jednu, ale nakonec to stačilo,“ vysvětloval Kopic.

Pohled na ligovou tabulku je teď pro hráče i ostatní příznivce Baumitu nadmíru příjemný. Pravda, dva největší favorité ještě mají dnešní zápasy k dobru, v tuhle chvíli jsou ale Severočeši druzí, poměrně úspěšně nabourávají plzeňsko-sparťanskou nadvládu a i oni patří k těm, kterým jejich pronásledovatelé koukají na záda s výrazným odstupem.

„Jsme rádi, že jsme odskočili a že jsme vepředu jenom tři, my, Sparta a Plzeň. Máme dobrou pozici, útočíme jakoby zezadu, takže nejsme pod žádným tlakem a to nám vyhovuje,“ připomíná Kopic, že jarní část by měla být, alespoň co do bojů o pohárové příčky, především bitvou zmíněného tria.

Čtvrtá Ostrava ztrácí na Baumit už devět bodů, a tak je v jablonecké kabině skutečně veselo. I když, jak připomíná obránce Filip Novák, tahle radost jde ruku v ruce s pokorou. „Je tady sice uvolněnější atmosféra, ale když se někdo moc cítí, tak ho trenér hned setře. Důležitá je pokora, nesmíme usnout na vavřínech, jsme teprve v polovině sezony,“ podotýká Filip Novák. Potvrdit jeho slova budou moci Jablonečtí v následujících, velice důležitých kolech s aktuálně čtvrtou Ostravou, a na závěr podzimu dokonce s vedoucí Plzní.

autor: David Nyč
Spustit audio