Florbalový zápas vynesl 45 tisíc pro těžce nemocné batole. Česká Lípa porazila Ústí nad Labem

16. prosinec 2017

Dvě výhry si připsali na své konto florbalisté České Lípy. V utkání superligy zdolali Ústí nad Labem 8:4. Navíc finančně podpořili těžce nemocnou dvouletou holčičku Terezku.

„Letos směřovala finanční sbírka na Terezku Lehončákovou, což je dvouletá holčička od nás z Českolipska a bohužel už v takhle útlém věku bojuje s nepříjemnou chorobou, konkrétně s rakovinou. Vybrali jsme přímo na zápase necelých 16 tisíc, už před zápasem přišlo na náš účet přišlo 13 200 korun a klub dorovnal částku, zase zaokrouhlil. A celkově tak předáváme rodině šek na  45 tisíc korun,“ uvedla podrobnosti o sbírce  jedna z organizátorek celé akce Martina Gembecová.

Poslední předvánoční duel v České Lípě bývá v posledních letech spojený s charitou. Ten letošní zatím v případě vybraných peněz byl rekordní.

„My Terezce nebudeme předávat jenom finanční dar. Dohodli jsme se, že budeme financovat čističku vzduchu, kterou potřebuje Tereza k dennímu provozu. A další náklady, které jsou spojené s její léčbou, která je buď v Motole v Praze anebo v Brně, kam chtějí dojíždět na bilogickou léčbu,“ dodala další z organizátorek Lucie Šmídová.

Česká Lípa porazila Ústí 8:4

 „Ano, kluci se domlouvali, že vybírali i v kabině peníze.  Takže určitě to v těch klukách bylo, takže hráli i za ní,“ popsala atmosféru v českolipském týmu jeho trenérka Lenka Bartošová.

Zápas samotný pak nabídl zajímavou podívanou. Domácí vedli 3:1, Ústečtí ale výsledek otočili. Stejný kousek se ovšem v závěrečné části podařil také českolipským hráčům. Poslední třetinu vyhráli 5:1. Po pěti porážkách v řadě znovu poznali chuť vítězství. Duel skončil 8:4.

autoři: Pavel Petr , mib
Spustit audio