Florbalisté Liberce nestačili na Pardubice, Dmitry Uglanov se rozloučil prohrou

20. prosinec 2014

Po třítýdenní pauze způsobené konáním mistrovství světa se o slovo znovu přihlásila také mužstva florbalové Auto Cont extraligy. Do programu 12. kola nejvyšší domácí soutěže proto zasáhlo také FBC Liberec. Jenže neúspěšně. Na domácím hřišti nestačil tým kouče Nesměráka na Pardubice, kterým podlehl 4:7.

V liberecké hale se hrál dlouho výsledkově vyrovnaný florbal, až do úvodu závěrečné třetiny. Třemi trefami totiž odskočili Pardubičtí do vedení 5:2. Závěr zápasu sice nenudil, domácí zmíněný krátký kolaps vyloženě nepoložil, nakonec se ale jednalo o zlomový moment celého duelu.

„Určitě rozhodl nástup do třetí třetiny. My jsme působili neskutečně vlažně, za stavu 2:2 jsme nastoupili o dost horší, naopak Pardubice byly hladové po vítězství. Tam se udělal rozdíl tří gólů, a to už se potom těžko honí,“ hovořil o úvodu závěrečné části hry liberecký Matěj Klucho.

Velká škoda téhle předvánoční kaňky. Výsledky Severočechů v právě probíhající sezoně rozhodně nejsou zlé, výkonnostní posun je zřejmý, prohra se sousedem v tabulce je prý ale o to bolestivější, že právě Pardubice teď vystřídaly FBC na osmé příčce, která na konci základní části zajišťuje postup do vyřazovacích bojů.

„Tohle byl jeden z klíčových zápasů. Bohužel to vyšlo tak, že se hrálo po třítýdenní pauze, navíc těsně před Vánocemi, ale na to se nemůžeme vymlouvat, stejné je to i pro ně. Mrzí to samozřejmě hodně, protože tenhle zápas se možná na konci bude hodně počítat,“ vysvětluje Matěj Klucho.

A když mluví o konci základní části, tou dobou už nebude s týmem hráč, který oblékal liberecký dres téměř osm sezon. Zápas s Východočechy byl nakonec smutnou domácí derniérou pro Dmitryho Uglanova. „Bylo to pro mě smutné. Ale hrozně jsem se těšil, ale byl jsem celý den nervózní. Věděl jsem, že pro mě mají kluci něco připraveného. Ale zápas se mi bohužel nevydařil, nešlapalo to celému mančaftu,“ říkal zklamaný ruský obránce.

Uglanov se vrací do Ruska

Ten po utkání dostal od týmu dres s číslem 164. Tahle cifra připomínala počet ligových duelů, do kterých Uglanov nastoupil právě za Liberec. Jedna florbalová epizoda ale nedělním duelem proti Střešovicím skončí a prý je čas na návrat do vlasti.

„Je to jen z osobních důvodů. Připadá mi, že se tady začínám trochu trápit, jak životně, tak florbalově. Potřebuji proto udělat nějakou změnu. Zvolil jsem tu cestu, že se vrátím domů, do rodného klubu, kde jsem byl vychovaný. Budu tam pracovat a dál hrát florbal,“ je rozhodnutý přezdívaný Dima, že se vrátí domů, do Nižného Novgorodu.

I tak by se ale na sever Čech rád alespoň na chvíli vrátil. Vždyť zde působil už v roce 2005. „Na ty roky budu vzpomínat jenom v dobrém. Zůstává mi tady hromada kamarádů, takže doufám, že se sem ještě někdy podívám. Spousta lidí mě přemlouvá, abych zůstal, ale tohle je moje konečné rozhodnutí,“ dodává Dmitry Uglanov.

autor: David Nyč
Spustit audio