Filmoví fandové v Jablonci mají zase klubové kino. Vítají digitální kvalitu

4. říjen 2013

Klubové kino Junior v Jablonci nad Nisou opět promítá. A nově dokonce v digitální kvalitě, která má spolu s nabídkou filmových premiér přitáhnout nové diváky.

Ve foyeru kina Junior je rušno, vypadá to, že sál bude plný do posledního místa. Všichni jsou zvědaví na nový obraz a zvuk a oskarový snímek Argo, kterým se zahajuje letošní sezona v klubovém Junioru.

„Všechny lístky jsou pryč, máme kompletně plno. Jsme potěšeni a doufáme, že takhle budou diváci chodit i nadále,“ přeje si ředitelka jabloneckých kin Naďa Hetešová.

Návštěvníky by mohlo kino i v budoucnosti lákat na digitální obraz, který bude znamenat i změny v programu.

„Kino Junior teď bude mít úplně nové možnosti v programování. Poslední dva roky jsme tak nějak živořili z toho, co bylo na pětatřicítkových kopiích nebo na DVD, čehož je úplně malinko z té nové distribuce. Teď můžeme promítat vlastně cokoli, co si vzpomeneme.“

Kromě digitálního obrazu chce kino zaujmout premiérami a novými filmy, které budou pro diváky atraktivnější, což by se rovněž mohlo odrazit v návštěvnosti. Navíc má teď kino špičkovou technologii.

„Co se týče digitalizace, zvolili jsme sofistikované řešení, protože digitalizovat jen samotné letní kino je poměrně velký luxus na ty dva měsíce v roce. Proto jsme vymysleli projekční systém, řetězec, který vyhovuje oběma kinům – v létě se používá na tom letním a pak se stěhuje,“ vysvětluje Naďa Hetešová.

Jestli digitalizace přitáhne do Junioru více diváků, se teprve uvidí. Že se to povedlo v jabloneckém letním kině, je ale jasné už teď, letní biograf trhal rekordy. Diváci si digitalizaci chválí.

„Jsem hrozně ráda, že to konečně přitáhlo více návštěvníků. Minulý rok jsme tu byli poprvé a bylo nás tu asi pět. To se nedá absolutně srovnat s tím, co se děje tenhle rok,“ pochvaluje si jedna z návštěvnic jabloneckého kina Junior.

autoři: tej , sas
Spustit audio