Film Bohemian Rhapsody získal Zlatý glóbus za nejlepší film

7. leden 2019

Nejlepším snímkem letošních Zlatých glóbů se stal Bohemian Rhapsody. Tento snímek navíc bodoval i v dalších kategoriích. Zlaté glóby tradičně naznačují favority pro udílení Oscarů.  

Rami Malek, který v Bohemian Rhapsody hrál Freddieho Mercuryho získal cenu pro nejlepšího herce. Nejlepší herečkou se stala Glenn Closeová za hlavní roli ve švédsko-britském dramatu Žena.

Zlatý glóbus za nejlepší komedii získal film Jak projet bezpečně Jihem inspirovaný skutečným příběhem černošského pianisty Dona Shirleyho, který se v 60. letech vydal na koncertní turné po rasově segregovaném americkém jihu. Film získal i cenu pro nejlepšího herce ve vedlejší roli.

Nejlepší komediální výkon podal podle poroty složené ze zahraničních novinářů v Los Angeles Christian Bale ve snímku Viceprezident.

Nejlepším cizojazyčným filmem se stal snímek Roma mexického režiséra Alfonse Cuaróna.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.