Festival Benátská noc 2011 v Malé Skále bude

8. březen 2011

Poslední tři červencové dny budou v Malé Skále na Jablonecku patřit Benátské noci. Jeden z nejoblíbenějších festivalů u nás se nakonec bude konat na stejném místě jako loni. Pořadatelé a obec už jen dolaďují vzájemnou smlouvu.

I letos Malá Skála na Benátské noci vydělá stejnou částku jako loni - 400 tisíc korun. Po zpoždění platby za minulý ročník ale musí pořadatelé zaplatit část peněz dopředu.

Nová smlouva bude také o úklidu po festivalu a během něj. Právě to byla jedna z nejčastějších výtek maloskalských odpůrců Benátské noci. Úklid se ale zlepšil poté, co pořadatelé začali najímat na sbírání odpadků místní spolky. Pravidelný výdělek si tak mohou započítat třeba sokolové nebo hasiči.

Navíc zahrady místních se v době festivalu mění ve stanové tábory a majitelé vybírají poplatky nebo přímo sami prodávají občerstvení. Stejně tak obec inkasuje peníze za pronájem prodejních míst na svých pozemcích. Nejen o to všechno by podle starosty Rezlera Malá Skála přišla pokud by zvítězili zastánci názoru, že tak velká akce do malé vsi nepatří. „Kdekoliv jsem po republice jel a člověk řekne že je z Malé Skály, tak spousta lidí si to spojuje právě s tímto festivalem. A vzhledem k tradici by byla škoda tuto značku jen tak zahodit.“, dodává Rezler.

Do začátku festivalu Benátská noc 2011 v Malé Skále na Jablonecku zbývá 143 dnů. Předběžný seznam kapel čítá téměř čtyři desítky jmen - heavy metal v podání Udo Dirkschneidera, českou slavici Lucii Bílou nebo houslistu Jaroslava Svěceného s cigánskými diably.

autor: leš
Spustit audio