Drobnosti i zážitky. Splňte seniorům vánoční přání

13. listopad 2017

Chcete rozzářit oči seniorům z Libereckého kraje splněním vánočních přání? V projektu Ježíškova vnoučata Českého rozhlasu máte tu možnost.

Od pondělí 13. listopadu bude možné na webových stránkách Ježíškových vnoučat plnit přání osamělým seniorům z celého Česka. V minulém roce, prvním ročníku projektu Ježíškova vnoučata měli senioři zdánlivě obyčejná přání – nové bačkory, tepláky s gumou nebo procházku přírodou. Seznam přání se na webu www.jeziskovavnoucata.cz otevírá přesně ve 13 hodin a 11 minut.

Projekt Ježíškova vnoučata vznikl na podzim roku 2016. Novinářka Olga Štrejbarová si při natáčení uvědomila, že opuštění lidé tvoří často až třetinu obyvatel domovů pro seniory. Vánoční dárek nedostali mnohdy roky a období svátků pro ně bylo spíš časem prázdnoty než radosti. Rozhodla se to změnit. Nápad byl na světě.

Stát se Ježíškovým vnoučetem bude snadné. Vyberte si podle domova ve svém okolí, podle ceny dárku nebo třeba podle toho, jestli chcete balit vánoční dárek, či přinést nezapomenutelný zážitek. V tabulce stačí přání vybrat, rezervovat, poslat a těšit se na Vánoce. Radost, kterou v ten den někomu pod vánočním stromkem uděláte, totiž budete prožívat i Vy sami.

Loni bylo dárkem nebo zážitkem obdarováno bezmála šest set seniorů. Letos se ujímá záštity nad projektem Český rozhlas a dává si jediné a nemalé přání – pomoci obdarovat co největší počet osamělých seniorů.

autoři: Jaroslava Mannová , haj | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.