Dřevěné brýle, papírový nábytek. I to jsou Design Days Reichenberg v Liberci

2. prosinec 2017

Brýle vyrobené z lyží, recyklovaná jízdní kola, ruční papír ale i třeba i móda a nábytek, to vše ukazují designéři a umělci v Liberci od pátku do zítřejší neděle na 4. ročníku Design Days Reichenberg v liberecké Oblastní galerii.

Netradiční vánoční tržiště má podle organizátorů ukázat, co vše lidé nejen v Libereckém kraji umějí. Hlavní sál historických lázní je plný stolů, ty jsou i na ochozu a v dalším sále, vystavovatelé se letos do galerie téměř nevejdou.

„Je to padesát pět designérů,“ říká Petra Kašková, organizátorka. „Vybíráme nejprve z Libereckého kraje a pak doplňujeme…“

Jakub Neufuss a jeho brýle z lyží na Design Days Reichenberg v liberecké Oblastní galerii

Lidé například obdivovali brýle z lyží a snowboardů.  Jedny měl na sobě. „To je ze staré tátovy dvoumetrové lyže,“ řekl Jakub Neufuss z Liberce. Jedna z návštěvnic dřevěné brýle zkoušela.

Novinkou byla florária. Tedy osázená terária. „Prostě flóra – terárium,“ vysvětlila neobvyklý název. Jsou vyráběné jako klasické vitráže.

Ale výběr byl velmi široký: porcelán, šperky, papírový nábytek, pánská i dámská móda. „Myslím, že pěkné věci k životu patří,“ řekla jedna z návštěvnic, paní Alena, proč přišla právě na tuto akci.

Design Days Reichenberg v liberecké Oblastní galerii
autoři: Lucie Fürstová , ces | zdroj: Český rozhlas Liberec
Spustit audio