Dopravu mezi Libercem a Jabloncem komplikuje další uzavírka

23. červen 2014

Opravy silnic, mostků a tramvajových kolejí komplikují dopravu mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. K několika uzavírkám se dnes ráno přidala další na cestě přes Vratislavice.

Nová uzavírka je na silnici I/14 z Liberce do Jablonce nad Nisou, na cestě přes Vratislavice. Spíše než mezi městy je však až v Jablonci, a to na vjezdu do Jablonce za Brandlem, před kruhovým objezdem.

Na ten už se řidiči jedoucí od Liberce, respektive Vratislavic nedostanou, a musí před mostkem zahnout přes koleje nahoru do kopce po objížďce přes Žižkův vrch a sídliště a vyjedou potom na Liberecké ulici před centrem města.

Objížďka je dobře značená a platí jen pro auta v jednom směru, od Liberce do Jablonce, z druhé strany je kruhový objezd normálně průjezdný. Uzavírka v tomto směru potrvá do konce července, pak se začne s opravami v druhém jízdním pruhu.

Další omezení v Rýnovicích

Řidiči musejí už delší dobu počítat s omezeními také na druhém tahu mezi Libercem a Jabloncem. V Rýnovicích se staví velká okružní křižovatka, z ulice Belgické směrem na ulici Československé armády.

Staví se tam už od jara, takže na omezení jsou řidiči zvyklí, co se však změnilo v minulém týdnu, je průjezdnost pro osobní auta. Zákaz průjezdu ve směru od Jablonce do Liberce platil jen pro kamiony, teď platí i pro osobní auta. Ve směru z Liberce do Jablonce se přes Rýnovice řidiči normálně dostanou.

Na této trase byly v minulosti problémy s dopravním značením – nebylo dostatečné a nebylo také dost v předstihu, takže tam najížděly kamiony a blokovaly dopravu, krajský úřad proto přidal značky a informační cedule.

Uzavírka jednoho jízdního pruhu od Jablonce na Liberec potrvá do poloviny srpna.

Zúžení kvůli opravě tramvajové trati

Kromě velkých uzavírek a objížděk řidiči narazí i na menší opravy, které je také mohou zdržet nebo překvapit.

Jmenovat lze opět Rýnovice, řidiči tam kromě zmiňovaného omezení Belgické musejí počítat i s uzavírkou ulice Československé armády ve směru do Rýnovic a do Mšena. Do Rýnovic se tak musejí dostat přes centrum, nebo přes Lukášov.

Další omezení jsou na hlavním tahu mezi Libercem a Jabloncem přes Vratislavice, a to kvůli rekonstrukci celé tramvajové trati.

Zúžená silnice je například u lékárny, potom před Prosečí u čerpací stanice. Tam zasahuje do silnice jeřáb a také nákladní auta, řidiči tam tedy musejí jezdit opatrně a především pomalu.

autoři: sas , kov
Spustit audio