Do Sosnové se po sedmi letech vrací mistrovství světa v supermotu

22. červen 2013

Až pět tisíc návštěvníků očekávají na autodromu v Sosnové u České Lípy. Dnes a zítra se tam koná motocyklové Mistrovství světa Supermoto. Šampionát se do Česka vrací po sedmi letech a je jednou z nejvýznamnějších sportovních akcí v regionu.

Závod se jede od dnešních dopoledních hodin, závodníci však přijížděli do Sosnové už včera. Absolvovali technické kontroly, konala se setkání pořadatelů a rozhodčích. Dnes dopoledne začínají volné i měřené tréninky.

Největší drama, při němž se očekává velká divácká účast, vypukne na autodromu v Sosnové zítra, kdy závodníci vyjedou k rozhodujícím jízdám. Ty rozhodnou, kdo se nakonec postaví v jednotlivých kategoriích na stupně vítězů.

Na startu nebudou chybět ani tři domácí jezdci – loňský mistr Evropy Petr Vorlíček a Tomáš Trávníček, kteří startují pravidelně na mistrovství světa, a také českolipský jezdec František Filinský.

Ten se do závodu dostal na divokou kartu, již může pořadatel udělit i závodníkovi, který se pravidelně mistrovství světa neúčastní.

Mistrovství světa Supermoto se řadí mezi nejvýznamnější motoristické akce tohoto roku v České republice. Součástí víkendového programu v Sosnové jsou i závody mistrovství Evropy.

Spustit audio