Do rodných Benátek nad Jizerou se hokejista Radim Šimek vrátil jako bronzový medailista z mistrovství světa

7. červen 2022

Už od roku 2017 působí obránce Radim Šimek v zámoří. Upsal se San Jose, nikdy ale nezapomene na klub a město, z kterého do světa velkého hokeje vykročil. Totiž Benátky nad Jizerou. Na aktuálně druholigový stadion se vrátil po nedávno skončeném mistrovství světa ve Finsku, kde Češi vybojovali bronzové medaile. Tam ho zastihl i reportér Pavel Petr.

"Na zimák si člověk vzpomene, na všechny začátky tady, když začínal s hokejem. I na první zápasy mezi chlapama v první lize. Je to takový příjemný, když sem člověk přijede po mistrovství světa, ještě s plackou a vzpomene si na všechny tyhle věci," říká Radim Šimek.

Návraty na benátecký stadion mají pro něj nádech nostalgie: "Na zimák se sem vracím rád. V létě, když mám přípravu, tak sem chodím bruslit."

Radim Šimek zamířil později do extraligového Liberce, s kterým získal v roce 2016 mistrovský titul. Dění v benáteckém klubu ale nepřestal sledovat. Vnímá, že po čtrnácti letech Benátky skončily jako farma Bílých Tygrů.

V zámoří Radim Šimek odehrál svou pátou sezónu. Nedostal v ní tolik příležitostí, jak by si přál. Na osud si ale nestěžuje. O motivaci měl postaráno a pomáhá mu i domácí pohoda. "V lednu se mi narodila dcera. Člověk přijde domů a neřeší nic jiného než, aby se měla dobře a byla spokojená."

A zmíněné mistrovství světa? Češi po deseti letech přivezli bronz. Co mělo podle Radima Šimka také velký podíl na jejich úspěchu? Poslechněte si v reportáži.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio