Do Nového Boru zamířil premiér Petr Nečas

19. září 2011

Do Nového Boru a Šluknovského výběžku v pondělí 19. září zavítal premiér České republiky Petr Nečas. Na novoborské radnici se v dopoledních hodinách setkal se starostou města, zástupci městské policie a také se Sdružením novoborských matek.

Navštívil také bar, který se do historie Nového Boru zapsal útokem skupiny Romů na místní obyvatele mačetami. Petr Nečas se zástupci města hovořil o stávající situaci v Novém Boru i ve Šluknovském výběžku. Zdůraznil, že si váží toho že se obyvatelé měst nepřipojili k demonstracím, organizovaným neonacistickými skupinami. Premiér chce během své návštěvy zavítat také do Rumburku a odpoledne do Varnsdorfu.

Předseda vlády Petr Nečas se starostou Nového Boru Jaromírem Dvořákem (vlevo) a poslancem VV Petrem Skokanem (uprostřed)

Od 1. ledna by podle něj měl platit princip že ten, kdo je nezaměstnaný déle než dva měsíce, měl vykonávat veřejné služby. Není možné, aby sociální dávky byly samozřejmostí.

Do Rumburku v pondělí 19. září zavítal také Josef Drábek – ministr práce. Ten má v plánu setkání se starosty Šluknovského výběžku.

autor: Eva Malá
Spustit audio