Do Liberce přijede fandit svému fotbalovému týmu z Croningenu přes 2.000 fanoušků. Pohlídají je policisté ze tří krajů

22. říjen 2015

Liberec se dnes (22.10.) stane dějištěm dalšího fotbalového utkání v rámci Evropské ligy. Tamní Slovan hostí nizozemský Croningen. Utkání 3. kola skupiny fotbalové Evropské ligy bude mít v Liberci výkop ve 21:05. Policie zápas označila za rizikový. Proto chování fanoušků pohlídají policisté z tří krajů.

Podle policejní mluvčí Vlasty Suchánkové přijede kolem 2.500 fanoušků, což může ovlivnit chod ve městě.

„Fanoušci by měli do Liberce najíždět postupně. To znamená, že před utkáním budeme v pohotovosti. V Liberci budou pořádkové síly z libereckého, Ústeckého a Pardubického kraje. Budou se starat o veřejný pořádek před, při i po utkání,“ vysvětluje mluvčí.

Nizozemské fanoušky po městě doprovodí dvacítka policistů z antikonfliktního týmu.

„Budou fanoušky provázet celý den a sdělovat jim důležité informace. Připravili jsme informační letáček s důležitými čísly, ale i s informacemi o tom, co se bude dít, pokud se dopustí protiprávního jednání,“ popisuje Vlasta Suchánková.

Policejní mluvčí Vlasta Suchánková předpokládá, že stejně jako příznivci chorvatského klubu tak i Nizozemci se vydají před zápasem skupinově ke stadionu. Proto policisté budou podle potřeb řídit liberecké ulice.

„Jedná se zejména o ulice Železná, Valdštejnská, Chrastavská a Londýnská. Nebudeme je uzavírat úplně. Ale až budeme fanoušky převádět ke stadionu, budeme muset na tu chvíli provoz pro osobní auta i pro autobusy zastavit,“ dodává Suchánková.

Minulé zápasy Evropské ligy s fotbalovými týmy z portugalské Bragy a Hajdukem Split se obešly bez větších výtržností.

autor: Eva Malá
Spustit audio