Do Jizerských hor o víkendu vyrazily stovky lyžařů

9. prosinec 2012

Jizerské hory o víkendu ovládli lyžaři. Více než tisícovka milovníků zimních sportů vyrazila na Jizerskou magistrálu nebo do skiareálu Severák v Bedřichově. Slunečné počasí zmírnilo mrazy a sníh byl v bezvadné kvalitě.

„Jsme z Prahy, přijeli jsme na začátek sezóny. My nelyžujeme, jen dcera. Mráz nám nevadí,“ prozradil slovensky mladý muž. „Lyžuje se velmi dobře. Mráz byl znát, tvářičky štípaly, ale sluníčko pomohlo,“ pochvaloval si další z návštěvníků Sevaráku. Sezóna teprve začala a tak bylo bez problémů i parkování.

Lyžaři mohli o víkendu na Severáku využívat dva vleky u Arniky a dětský vlek, vyjmenoval Štěpán Juřík ze Severáku. „Pokračujeme v zasněžování. Příští týden se pokusíme otevřít další vleky. Máme tu čytřicet centimetrů sněhu. Na sjezdovkách je to pěkný, tvrdý sní, mimo nic moc,“ zhodnotil Juřík.

O víkendu se začalo jezdit také na Ještědu, v Rejdicích a na Černé Říčce v Jizerských horách. Krkonošské areály se otevřou tento týden, možná už v úterý. Lyžovalo se v i Krušných horách. Rozjely se třeba vleky na Klínovci nebo ve středisku Bouřňák na Teplicku.

autor: Eva Malá
Spustit audio