Developer chce stavět u vratislavického sídliště montovnu autodílů. Místní se stavbou nesouhlasí

17. únor 2016

Ani odpor obyvatel Zeleného údolí v libereckých Vratislavích neodradil společnost CONTERA Management od plánu postavit u sídliště továrnu. Developer jen návrh přepracoval podle připomínek lidí. Ani ten se ale obyvatelům Zeleného údolí nelíbí.

„My se snažíme ten projekt uzpůsobit tak, aby minimálně vadil okolí,“ slibují Martin Budina a Dušan Kastl, kteří nově upravený projekt místním přijeli představit.

Lidem se to ale přesto nelíbí - především jim vadí, že v okolí zhoustne doprava, obávají se hluku a málo je podle nich také zeleně, která by měla areál oddělit od domů. Trvají proto na změně územního plánu.

Plán budoucí montovny ve Vratislavicích

Podle radní Lenky Tarabové se vyjednávání na libereckém magistrátu zatím neposunulo. „Naprosto chápu, že když už nějaká průmyslová zóna je, tak je v zájmu libereckého magistrátu, aby se nové průmyslové zóny nevytvářely. Ale Vratislavice jsou takový koridor – trychtýř, na jehož dně by měla být montovna. A ze dna se všechno zvláštně line přes to sídliště, takže my často ve 4 ráno cítíme, jak v pekárně pečou sladkosti…“

Nový návrh podle developerů akceptuje připomínky místních – kromě přeložení dopravy se počítá i s větší výsadbou stromů, navýšení parkovacích míst nebo se změnou barvy a intenzity osvětlení.

autor: Eva Malá
Spustit audio