Děti ze základních škol skládaly zkoušky z robotiky na liberecké univerzitě

6. červen 2011

V budově Střední průmyslové školy v Liberci o víkendu proběhly závěrečné zkoušky v oboru Robotika a mechatronika. Své práce obhajovali před komisí složenou z akademických pracovníků Technické univerzity v Liberci žáci prvního stupně základních škol.

Jednalo se o závěrečné zkoušky studentů dětské univerzity. Děti tu mohly studovat a učit se vyrábět zajímavé věci díky programu Start tech - Začni s technikou.

Cílem je děti nenásilnou formou ovlivnit v co nejrannějším věku a přesvědčit je o tom, že přírodní vědy a technika mohou být zajímavým směřováním pro jejich budoucí profesní růst. Navíc v Liberci není moc kvalitních kroužků, které se na techniku zaměřují.

Minulý víkend své práce obhajovaly starší děti a tuto sobotu byla řada na těch menších. Mladí mechatronici brali obhajobu své práce zodpovědně. Před komisi chodili ve skupinkách a předváděli svá díla.

Děti, které na Technické univerzitě složily závěrečné zkoušky teď čeká slavnostní zakončení jejich zkoušek. Z rukou rektora Zdeňka Kůse převezmou už tuto sobotu při slavnostní promoci své diplomy. Dětská univerzita pokračuje i příští rok. Rodiče veškeré informace ke studiu naleznou na webových stránkách starttech.cz.

autor: Eva Malá
Spustit audio