Den řemesel 8. května opět zabaví nejenom děti, ale i dospělé

2. květen 2018

Pohodová staročeská atmosféra, tvořivé dílničky a veselá hudba. Tak nějak to ve zkratce bude vypadat na druhý květnový svátek 8. května v Domě řemesel v Kryštofově Údolí.

Výroba vlastního originálního šperku ze skleněných komponentů. Na Dni řemesel se zabaví nejenom děti, ale i dospělíí

Kdo tvoří, ten nezlobí

Na místo se sjedou řemeslníci. Ti předvedou svůj um, ale nejen to. Vlastní svíčku ze včelího vosku, mýdlo s bambuckým máslem nebo šperk z regionálních korálků si tam bude moct vytvořit každý příchozí.

Na tradiční Den řemesel a výtvarné „řádění“ do více než 250 let starého podstávkového domu jsou zvány rodiny s dětmi a všechny tvořivé duše. „Stejně jako loňský rok budou dílničky všeho druhu, návštěvníci si budou moci vyrobit hodně vlastních výrobků, akce bude hodně i o keramice,“ popisuje za organizátory Tereza Michálková z Kryštofova Údolí.

Na Den řemesel, který se koná 8. května 2018 v Domě řemesel v Kryštofově Údolí, srdečně zve Tereza Michálková

Novinka? Divadlo pro děti

Vlastní mýdlo nebo originální šperk si můžete vyrobit na Dni řemesel v Kryštofově Údolí

Ručně vyráběná mýdla

Líbí se vám řemesla a ruční výrobky, nebo dokonce máte chuť sami něco vyrábět? Zpestřete si podzimní sváteční den 17. listopadu a udělejte si výlet do Kryštofova Údolí. Právě v tamějším Domě řemesel se o sedmnáctém listopadovém dni mezi 9. a 17. hodinou sjedou na Den řemesel řemeslníci z různých koutů Libereckého kraje. Kreativně se „vyřádit“ budou mít možnost všichni příchozí.

Tradiční akce pro rodiny s dětmi nabídne i soutěž pro všechny malé výtvarníky – tentokrát na téma „sluníčko“. Letos poprvé se můžou nejmenší návštěvníci Dne řemesel těšit na představení libereckého Divadla Kordula, které odstartuje v pravé poledne.

Chybět nebudou ani smažené bramboráky, pivo z minipivovaru nebo opékané klobásy. Ke skvělé náladě přispěje jako každý rok Řehečské kvarteto.

Veselá parta Řehečského kvarteta rozproudí zábavu v Domě řemesel i letos v květnu
autor: Jaroslava Mannová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.