Dalibor Janda hrál v 80. letech v Jablonci, tehdy ho ještě nikdo neznal

4. červen 2018

Známý český zpěvák Dalibor Janda v současné době vystupuje na svém turné k 65. narozeninám. Liberecký kraj má spojený i se svými ranými hudebními začátky z doby, kdy ještě nebyl známý.

První červnové dny si zpěvák užívá, příroda ho lákala už od malička. „Hrozně jsem se těšil na jaro, ač trpím alergií na pyl a letos to byla docela síla, tak mám rád jaro, přírodu a květiny. Sbíral jsem motýly jako kluk i později, příroda mě vždycky lákala,“ říká Dalibor Janda.

V červnu má s kapelou nabitý program. „Koncertujeme a pokračujeme v turné k šedesátým pátým narozeninám. V nejbližší době máme koncerty v Chebu a v Písku, další města jsou zveřejněna na webu,“ říká autor hitů Hurikán nebo Padá hvězda.

Do Liberce dodnes rád jezdí

Na Liberecký kraj má milé vzpomínky. V 80. letech vystupoval v hudebním klubu, kde měl spoustu kamarádů. „To jsem byl ještě neznámý, bylo to v roce 1982. Hrál jsem v takovým jabloneckým podniku, jmenoval se Bogaco. Už v tehdejší době to byl takový klub, kam chodila spousta mladých lidí a bylo to fantastický,“ vzpomíná zpěvák a pokračuje: „Hrávali jsme tam ještě jako amatérská kapela, mám na to hezké vzpomínky, protože jsem tam znal spoustu lidí a kamarádů.“

V té době vystupoval i ve městě pod Ještědem a dodnes město rád navštěvuje. „V Liberci jsem měl spoustu koncertů. Už i v osmdesátých a devadesátých letech s kapelou Prototyp. Doteď do Liberce jezdím rád a myslím, že nebude dlouho trvat a já se tam objevím zase,“ uzavírá s úsměvem.

autoři: Tomáš Beneš , Tomáš Hanzl

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.