Cuketové zelí s plněnými bramborovými knedlíky

Anebo s čímkoli jiným, můžete využít i mražený polotovar a cuketové zelí tomu dodá domácí „šmrnc“. 

Ingredience
  • 4 cuketky
  • 1 cibule
  • 2-3 lžíce oleje
  • sůl, kmín, ocet, cukr
  • případně 1 lžíce bílého vína

Postup:

  1. Cukety nahrubo nastrouháme klidně i se slupkou.
  2. Vložíme na rozehřátý olej (1 lžíce), osolíme a krátce podusíme. Pak přes cedník slijeme vodu, kterou cuketa pustila.
  3. Na novém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme ocezenou cuketu, ochutíme – pepř, cukr, ocet a zastříkneme bílým vínem a už jen krátce podusíme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.