Český rybářský svaz pořádal v Českém Dubu Rybářský den
Milovníci ryb z Českého Dubu na Liberecku si včera pochutnávali na rybách. Tamní Český rybářský svaz tam totiž uspořádal Rybářský den. I když je výlov ryb zatím předčasný, touto akcí chtěl podpořit české strávníky v konzumaci ryb.
Českodubská líheň se specializuje na pstruhovité ryby, zmínila se redaktorce Evě Malé jednatelka Českého rybářského svazu Hana Vaňková.
"Správný rybář ryby nejí, protože je to koníček a je opravdu málo rybářů, kteří ryby jedí" tvrdí rybář Milan Pelda.
"Já už rybařím 10 let, každý rybář má své loviště, kam chodí muškařit. To musíte chodit vodou a máte prut, bič a nahazujete, tedy muškaříte" doplňuje Milan Pelda.
"Nejlepší je candát, štika, okoun, pstruh. Dravý ryby majíé prostě chuťově nejlepší maso", říká jeden z návštěvníků Rybářského dne.