Českolipsko nabídne vyznavačům nudismu další pláž v Hamru na Jezeře

9. červenec 2013

Hamr na Jezeře na Českolipsku má stejně jako jiná letní letoviska u jezera standardní písčitou pláž. Navíc tu už tři roky mají i vytíženou pláž pro psy. Letos přibude ta pro nudisty. I když jí ještě chybí oplocení, které naháče skryje před zraky ostatních, scházejí se především o víkendu na vyhrazeném místě.

Podle nezávislého starosty obce Milana Dvořáka to nikomu nevadí. „Je to podivné. Pláž byla otevřená, areál fungoval a nudisté se tu vesele nudistovali a vůbec jim nevadilo, že jsou součástí pláže s těmi oblečenými lidmi. A oblečeným zase nevadilo, že tu jsou neoblečení lidé," říká Dvořák.

Nudapláži ještě chybí neprůhledné oplocení. Vstup budou mít nudisté z druhé strany areálu, aby se vyhnuli pohledům zvědavců. Proti nežádoucím zrakům vysázela obec na břehu 80 vrbiček, které by měly bránit pohledům z vody.

Přesto starosta vtipkuje: „Lodičky půjdou na dračku, proto jsme posunuli ty bójky. Provoz lodiček je až za nimi. A dalekohledy s nějakým větším přiblížením tu asi taky budeme mít," směje se.

O nuda pláž se bude starat standardně personál, který má na starosti celý areál. Úklid je součástí regulérního chodu pláže. A jak starosta s úsměvem dodává, nabízel se mu traktorista, který by z nudapláže odnášel odpadky čtyřikrát za den, bez nároku na mzdu.

Starším dámám z Nové Paky, které byly u Hamerského jezera na výletě, by se nudapláž příliš nelíbila. Mladý pár s malým dítětem by sice na pláž nešel, ale přítomnost naháčů jim nevadí. Důvod, proč se nepřipojit k naháčům, je především nespokojenost s postavou.

Spustit audio