Českolipské muzeum zpřístupní všechny své prostory. Připravuje i novou expozici

2. březen 2016

V českolipském muzeu budou po letech přístupné všechny výstavní prostory. V posledních letech muzeum procházelo rekonstrukcí, návštěvníci se tedy nedostali všude. Teď se mohou těšit na nové exponáty.

Pracovníci muzea pokračují na přípravě expozice. Příchozí tedy budou procházet místy, kde se stále připravuje výstava o historii regionu. „Tento prostor je sice připravený na návštěvníky, ale není dokončený,“ říká Zdeněk Vitáček, ředitel českolipského muzea. „Budou tu probíhat nejrůznější úpravy, protože v této části připravujeme novou expozici. Tady chceme prezentovat dějiny středověku na Českolipsku,“ dodává. Část této výstavy se bude věnovat cechům.

„Budeme tu pracovat za provozu, je nás málo a máme jedny ruce,“ říká Karel Kučera, který v muzeu pracuje jako konzervátor a restaurátor.

Podle ředitele muzea Zdeňka Vitáčka nebudou návštěvníci chodit ve vymezeném prostoru obehnaném páskou: „Budeme se snažit, aby tady zábran a pásek moc nebylo. Nicméně tu budou vitriny, které budou prázdné, nebo budou zaplněné jenom z části.“

Spustit audio