Českolipská nemocnice: Dětské oddělení po rekonstrukci nabídne větší komfort

12. září 2016

Větší komfort budou mít pacienti dětského oddělení českolipské nemocnice. V květnu začali dělníci s jeho rekonstrukcí, která je nyní u konce. Vybavení, pacienti i personál se bude do nových prostor postupně stěhovat. Původně bylo dětské lůžkové oddělení ve dvou patrech, nyní je pouze v jednom.

Nemocnice začala s opravami kvůli nespokojenosti rodičů malých pacientů. Vybavení a uspořádání dětského oddělení bylo staré zhruba 35 let. Původně mělo oddělení asi šedesát lůžek, po rekonstrukci jich je pětadvacet, dvě patra nechala nemocnice zredukovat na jedno. Pacienti mají větší komfort i proto, že personál dokáže rychleji ošetřit a obsloužit hospitalizované děti.

Novinky? Nadstandardní pokoje i JIP

V prvním patře jsou nyní ambulance a zázemí pro lékaře, nově jsou na oddělení pro děti nadstandardní pokoje s vlastním sociálním zázemím. Nová je i jednotka intenzivní péče s prosklenou stěnou kvůli čtyřiadvacetihodinovému dohledu. Malé i větší děti budou nově na jednom oddělení, ale pokoje jsou uzpůsobené pro jednotlivé věkové kategorie.

Jednotka intenzivní péče dětského oddělení českolipské nemocnice

Kromě toho je dětské oddělení vybavené novým nábytkem, v herně nechybí stolní hry, stejně jako kuličkový bazén i velké plyšové hračky.

Spustit audio