Česká Lípa přivítala mladé talentované moderátory z celého Česka

29. březen 2014

Česká Lípa opět po roce hostila mladé moderátorské talenty. Na sedmý ročník soutěže Mladý moderátor, kterou pořádá českolipská Základní škola Slovanka, přijeli účastníci z celé České republiky. Soutěžily děti od prvních tříd až po středoškoláky nad osmnáct let.

„Máme tady soutěžící z celé republiky. Jsou tu z Brna, Kutné Hory, Domažlic, Pardubic, máme tu i Hradec Králové. Máme tady zástupce, i když nesoutěží, z Ostravy, kteří se přijeli jenom podívat,“ vypočítává ředitel soutěže a zástupce ředitele Základní školy Slovanka Tomáš Policer.

„Jeden z našich porotců, dneska profesionální zpěvák, Pavel Calta je právě vítězem prvního ročníku Mladého moderátora," dodává.

Kromě Pavla Calty v odborné porotě zasedl například i herec David Gránský nebo moderátorka Tereza Pergnerová.

„Zajímalo mě, jak to vypadá, a ve snech jsme si představovala, jak se soutěží v moderování. Nenašla jsem odpověď. Neuměla jsem si to představit. Tak teď už to vím," vysvětluje s úsměvem Tereza Pergnerová.

Děti soutěžily hned v několika disciplínách. Jednou byl třeba rozhovor, další pak komentování krátkého filmu, kterému chyběl zvuk.

„Chtěl jsem zkusit, aby mě ohodnotila odborná porota, jestli na takovouhle věc mám, nebo nemám," vysvětluje svoji motivaci k soutěžení Miloše Fialu, jeden z účastníků.

Vítězkou kategorie středoškoláků se nakonec stala Magdaléna Nešněrová, na velký úspěch se přitom necítila.

Tereza Pergnerová, jedna z porotců soutěže Mladý moderátor

„Měla jsem náladu úplně pod psa, žádný velký naděje jsem si nedávala. Byla jsem protivná a zatopená beznadějí, ale potom, když jsem přišla sem, tak se najednou všechno obrátilo. Říkala jsem si: to bude skvělý den, to bude úžasný,“ vysvětluje vítězka.

Soutěže se zúčastnilo bezmála šedesát dětí z celé České republiky. Jako jedno z možných témat příštího ročníku soutěže Mladý moderátor zvažují organizátoři moderování sportovních událostí.

Spustit audio