Cena tepla se v Jablonci pro první polovinu letošního roku měnit nemá

29. únor 2012

Cena tepla zůstane v Jablonci nad Nisou pro první polovinu roku stejná jako dosud. Rozhodlo o tom představenstvo Jablonecké teplárenské a realitní společnosti. Stanovilo i datum valné hromady, na které se většinový vlastník znovu pokusí dohodnout s městem na nezbytné renovaci centrálního vytápění. Nebude to ale jednoduché.

Valná hromada Jablonecké teplárenské a realitní společnosti se má sejít 30.března. Tedy zhruba čtvrt roku poté, co město plán renovace centrálního vytápění odmítlo.

Podle starosty Jablonce Petre Beitla by město podle nových podmínek částečně ztratilo vliv na ceny účtované domácnostem a podnikům. Zároveň by se také zavázalo, že po dobu 20 let nebude své objekty od centrálního vytápění odpojovat. Peníze by do renovace systému přitom Jablonec investoval stejně jako většinový majitel společnost MVV Energie.

Zástupce jablonecké teplárny a potažmo tedy i většinového vlastníka to zatím nechce komentovat. Nic zatím nerozhodlo ani úterní představenstvo společnosti a podle starosty Beitla se dohoda nerýsuje ani na březnové valné hromadě.

Společnost MVV Energie získala většinový podíl v Jablonecké teplárenské a realitní společnosti v roce 2001 za 250 milionů korun. Teplo z centrálního systému teď odebírá zhruba 10 000 domácností a několik desítek firem. Řada z nich se v posledních letech kvůli vysokým účtovaným cenám snažila od systému odpojit

autor: leš
Spustit audio