Část zastupitelů v Harrachově požaduje odstoupení starostky

8. listopad 2011

Petiční výbor v Harrachově požaduje veřejnou omluvu nebo odvolání starostky a vedení města. Důvodem má být prohraný soud, kvůli kterému má Harrachov zaplatit téměř sto milionů korun.

Petiční výbor - Váš Harrachov žádá odstoupení starostky Evy Zbrojové. Spolu s ní radnici mělo opustit i vedení města, řekl zastupitel a člen petičního výboru Miroslav Michálek. Výbor však dává současnému vedení města v petici možnost, aby se omluvilo jak bývalému právníkovi v kauze J.F. world Brokers Tomášovi Vašíčkovi, který by za těchto podmínek byl ochotný Harrachov dále u Nejvyššího soudu zastupovat.

Místní obyvatelé, kterým není osud Harrachova lhostejný se však vyjádřit nemohli, pouze se mohli podepsat pod petici. Ani starostka Eva Zbrojová neměla na konferenci možnost promluvit. Výzvu nechtěla komentovat s tím, že je to pro ni nová informace.

Město Harrachov má podle pravomocného rozhodnutí zaplatit za starý úvěr, který podle vrchního soudu radnice v roce 1993 převzala spolu se třemi rozestavěnými bytovými domy, sbírkou skla a sklářským muzeem z majetku privatizovaného Crystalexu více než devadesát milionů korun.To by však podle vedení města bylo pro krkonošské letovisko likvidační.

autor: Eva Malá
Spustit audio