Bláznivá pohádková komedie o komárech v Naivním divadle v Liberci oslovuje děti i dospělé

11. říjen 2016

Zcela vyprodanou premiéru nové rodinné komedie Komáři se ženili uvedlo v minulém týdnu Naivní divadlo v Liberci. Bláznivý činoherní kus využívá kromě výrazných masek i filmovou projekci. Hra plná blech, pavouků nebo klíšťat pobaví a trochu také vyděsí dětské, a možná i dospělé publikum.

Režie rodinné komedie se ujal plzeňský loutkář Tomáš Dvořák, napsal ji ale dramaturg Naivního divadla Vít Peřina. „Zápletka je prostá – komár Zdenda má za úkol dle tradic komářího rodu si před svou první letovou akcí najít nevěstu. A jelikož jeho vysněnou nevěstu právě jako na potvoru unesl jeden velmi zlý padouch, tak se vydává na napínavou cestu za jejím vysvobozením,“ popisuje děj Vít Peřina, autor hry a dramaturg Naivního divadla v Liberci.

Komáři se ženili v podání Naivního divadla v Liberci

„V tomto představením po dlouhých let hraje kompletní soubor Naivního divadla. My už jsme takzvanou ‚celosouborovku‘ nedělali strašně dlouho a tohle je zas po delší době příležitost, kdy se na jevišti při děkovačce objeví opravdu všichni, kdo u nás jsou v hereckém angažmá a ještě k tomu i hrající členové techniky,“ pokračuje Peřina.

Komediální příběh o komárovi, který putuje za nevěstou

V hlavní roli komára Zdendy, který putuje za nevěstou, vystupuje Adam Kubišta. „Já komáry nesnáším, zabíjím je každý večer, takže to byl trošku takový protiúkol. Ale nakonec se to podařilo,“ říká s úsměvem Adam Kubišta.

Pohádka pro děti i pro dospělé má i hororové prvky. „Já myslím, že se báli tak, že to vydrželi. Nebyly žádný mokrý sedačky, takže to dopadlo dobře,“ komentuje Kubišta.

Komáři se ženili v podání Naivního divadla v Liberci

Barbora Kubátová – světluška Soňa je jediná pozitivní postava, co nesaje krev, které se nemusel nikdo bát. „Je to tak, že i v divadle jsem taková pozitivní a jediná hodná ze všech hereček a herců, takže to obsazení bylo jasný,“ říká s úsměvem Barbora Kubátová.

Vedení Naivního divadla důrazně žádá diváky, aby s sebou na představení nenosili chemické prostředky k hubení hmyzu.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio