Bílí Tygři se vrátili na led. Pět dnů bruslení jim pomůže v dalších fázích přípravy

8. červen 2016

Před 45 dny se hokejisté Liberce radovali ze zisku mistrovského titulu. Oslavy i dovolené jsou ale u konce, minulý týden zahájili Bílí Tygři letní přípravu, a v těchto dnech už jsou dokonce znovu na ledě. Obout brusle už na začátku června je sice neobvyklé, v Liberci ale jde o vyzkoušený postup.

„Je to zpestření a zautomatizování činnosti. Na dobré věci je potřeba navazovat, takže je to výborné,“ vysvětluje asistent hlavního trenéra Pešána Karel Mlejnek ledovou vsuvku do suché přípravy.

Léto už o sobě pořádně dává vědět, a tak je návštěva liberecké arény, jediného studeného místa v okolí, poměrně příjemnou záležitostí. Hokejisté Bílých Tygrů už tu znovu mají napilno. Stejně jako loni navlékli výstroj s předstihem.

Pět červnových dní strávených na ledě neudělá ze Severočechů lepší hráče, výrazně se prý ale projeví, až Bílí Tygři znovu nazují brusle na konci července.

„Vloni jsem pak v červenci přišel na led a už druhý den jsem se cítil skvěle. Přeskočil jsem přípravy jako motání okolo brankoviště,“ upozorňuje brankář Ján Lašák.

„Když jsem dřív přicházel na led po třech čtyřech měsících, narážel jsem do tyček, bolely mě prsty a zakopával jsem v bráně. Když jsme vloni šli na pět dní, tak to odpadlo, je top super věc,“ dodává brankářská jednička a dušuje se, že si se zakopáváním nedělá legraci.

Do společné přípravy se zatím nezapojili Michal Birner a Martinové Bakoš se Ševcem. Jinak je tým kompletní. Nechybí ani reprezentant Radim Šimek, který měl původně ještě odpočívat po nedávném světovém šampionátu.

„Ledu není nikdy dost, ale teď tréninky protrpím, protože mě hrozně bolí nohy a jsem nemotorný,“ říká klíčový zadák mistrovského týmu.

Po mistrovství světa měl pouze dva týdny dovolené. Během nich odmítl nabídky z Ruska, Švédska, Švýcarska, a údajně i ze zámoří, aby mohl být ještě minimálně rok Bílým Tygrem.

Konkrétní nabídku na beka předložila ruská Kazaň, zájem měla i Švédská Frölunda. „Nakonec jsem dal přednost Bílým Tygrům, i díky rozhovoru s Filipem (trenérem Pešánem, pozn. red). Ten mi nastínil, jak si představuje další sezonu, a to se mi zalíbilo,“ vysvětlil libereckému webu Radim Šimek.

autoři: David Nyč , vman
Spustit audio