Bílí Tygři Birner s Řepíkem se připojili k reprezentaci, hledá se k nim centr

29. duben 2016

O titul bojovali dlouhé měsíce a na oslavu měli jen dva dny. Dva útočníci Liberce, Michalové Birner a Řepík, doplnili národní tým a jejich boj o nominaci na mistrovství světa začne dnes ve Znojmě proti Švédům. Jsou na sebe zvyklí a kapitána Tomáše Plekance by prý k sobě do útoku nechtěli.

„Tomáš Plekanec by si musel zvyknout. Byl by to trošku jiný fičák než v Montrealu,“ směje se Birner možnému propojení dvou libereckých Michalů s útočníkem Montrealu. V Liberci s nimi nastupoval třetí Michal – Bulíř. Ten ale do reprezentace povolán nebyl.

„Šimi by nám měl hrát centra,“ pokračuje ve vtipkování. Nicméně Radim Šimek, třetí Bílý Tygr v aktuálním kádru reprezentace, liberecký útok doplnit nemůže. Je to obránce.

Pár dní po titulu s Bílými Tygry je těžké dostat z hokejistů vážnější odpověď, ale dnes se to zlomí. Řepík s Birnerem nastoupí proti Švédům a začne pro ně boj o šampionát v Moskvě.

„Máme cíl se dostat na MS a nedá se nic dělat. S klukama jsme si dva dny užili oslavy a pak jsme se zase začali přeorientovávat na národní tým,“ říká Řepík.

„Já nejsem moc slavící typ v daný moment. Většinou mi to dojde, až když sezona skončí. Díky tomu, že jsem věděl, že pojedu na reprezentaci, tak jsem si to užíval vnitřně a nedával jsem to vědět navenek,“ přiznal Birner.

Hned si ale všiml rozdílů mezi extraligovým finále a zápasy Euro Hockey Tour. „Je znát, že je to příprava. Není tam moc soubojů. Play-off, a hlavně finále v extralize, mělo trošku větší náboj,“ říká Michal Birner.

I s Birnerem a Řepíkem nastoupí hokejová reprezentace proti Švédům ve Znojmě v 19.20. Náš web celý zápas odvysílá na streamu prostřednictvím ČRo Sport.

autoři: fk , vman
Spustit audio