Biatlonisté poděkovali fanouškům závodem v Jablonci. Lepší než svěťáky, říká Soukalová

24. březen 2016

Světový pohár sice biatlonisté uzavřeli už o víkendu, mánie kolem českých reprezentantů tím ale neskončila. Včera se úspěšná parta v čele s Gabrielou Soukalovou představila v Jablonci nad Nisou. Autogramiádu a následný krátký exhibiční závod navštívily zhruba čtyři tisíce fanoušků, a na malém stadionu v Břízkách tak bylo pořádně těsno.

V nekonečné frontě na autogramy českých reprezentantů stály čtyři tisícovky fanoušků, jenže bílý stan, kde se Soukalová a další podepisovali, byl pro řadu fanoušků nedosažitelným cílem.

„Už jsem se smířila s tím, že si tu stojím jen tak. Vzdala jsem to,“ posteskla si jedna z fanynek,“ zatímco organizátoři nesli biatlonistům poslední várku podpisových kartiček.

Nakonec se skutečně nedostalo na všechny, protože zhruba po hodině museli biatlonisté nazout lyže, a postavit se na start exhibičního závodu, který absolvovali v úžasné atmosféře.

„To, že si tu zazávodíme a dáme lidem pár podpisů, je to nejmenší, co lidem můžeme dát. I když s podpisy je to strašně těžké, nikdy se nedostane na všechny. Snažíme se aspoň takhle lidem fandění vrátit,“ vysvětluje Michal Krčmář.

„Je to skvělé, mnohem veselejší než závodění na Světovém poháru. Je bezvadné, že jsou lidé takhle nadšení, dělíme se o radost s diváky,“ dodává vítězka velkého křišťálového glóbu Gabriela Soukalová. Poslední závod sezony ale prohrála s kolegyní Veronikou Vítkovou.

Biatlonisté v posledních měsících dokonale pobláznili veřejnost a v současnosti patří mezi nejzářivější sportovní hvězdy. „Je to těmi úspěchy i tím, jací jsou. Jsou to skvělí lidé a ostatní to vidí. Strašně jsem se na ně těšila, u nás žije biatlonem celá rodina,“ svěřila se fanynka Petra.

autoři: David Nyč , vman
Spustit audio